vineri, 16 septembrie 2011

Oradecluj.ro se pregăteşte de lansare. Sihastrul se întoarce

Dacă pentru marele public nu a însemnat mare lucru, anunţata lansare a website-ului oradecluj.ro a produs o impresie puternică în media clujeană. E simplu de înţeles de ce: apariţia acestuia coincide cu revenirea în media a lui Mihnea Măruţă.


Mihnea este sihastrul presei clujene. După o aventură ca redactor şef la Cotidianul, una dintre cele mai elitiste publicaţii la vremea sa, jurnalistul a făcut o pauză de mai bine de trei ani. A stat departe de redacţiile ziarelor, deşi oferte şi tentaţii ar fi existat. S-a mulţumit să fie blogger (AICI), comentator socio-politic (AICI) şi sportiv (AICI). A avut şi o fulgerătoare relaţie cu micul ecran, deşi apropiaţii ştiu că nu este prieten cu camera video, fiind omul care i-a pus faţă în faţă, în 2009, pe Crin Antonescu şi Traian Băsescu (VEZI AICI).

Oradecluj.ro face parte dintr-o reţea în plină extindere. Sunt convins că design-ul va fi identic cu cel al site-ului bază, oradetimis.ro. Dacă aveţi încredere în gusturile mele, pot să vă spun că este decent, dar nu excepţional. Are loc noua apariţie pe piaţa clujeană? Cu siguranţă, da. Am mai scris lucrul acesta, nevoia de informaţie a clujenilor nu este nici pe departe acoperită de ziarele, televiziunile şi site-urile aflate acum pe piaţă. Aici se termină însă consideraţiile obiective. Nu poţi vorbi despre un ziar fără să îl citeşti.

Aş încerca totuşi o previziune.  Mă aştept, de fapt ştiu, că se va face presă adevărată şi cinstită, un lucru tot mai rar întâlnit, mai ales prin provincie. Oradecluj.ro nu va sluji vreun scop politic, chiar dacă momentul lansării este atât de apropiat de alegerile locale şi parlamentare. De asemenea, conştiinţa jurnaliştilor nu va fi o zeamă lungă, amestecată cu influenţele patronilor sau ale oamenilor momentului.

Nu sunt Nostradamus sau vreun clarvăzător, ghicitor în palmă, dar asta este convingerea mea, cu riscul să mă consideraţi naiv. Garanţia este Mihnea. Dacă ar fi fost altfel, sihastrul nu ar fi ieşit nici acum din chilia sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu