vineri, 23 septembrie 2011

Ca să vedeţi că nu există coincidenţe

ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei a trimis o sesizare la CNA, pe 31 august, privind emisiunea "Telejurnal" de la TVR 1, difuzată pe 28 august, de la ora 20.16, în care a fost difuzat un material despre Roşia Montană, considerat a fi "părtinitor" de către asociaţie.



















"Vă semnalăm că acest material, realizat de TVR cu privire la exploatarea minieră de la Roşia Montană, este documentat neprofesionist. Materialul este mai degrabă o pledoarie pentru începerea exploatării miniere, decât o informare echidistantă a situaţiei de la Roşia Montană. Ştirea, prezentată de jurnalistul Adrian Rozenberg, cuprinde numai argumente în favoarea începerii exploatării miniere de la Roşia Montană, nu face referire la poziţiile celor care se opun proiectului şi foloseşte o serie de informaţii false (staţia de epurare depinde de redeschiderea minei, un inginer minier responsabil cu ecologizarea minelor este prezentat drept un fost şef de exploatare)", se arată în sesizare.


Adrian Roca-Rozenberg, reporter TVR Cluj / FOTO: ziarulring.ro

Ca urmare, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, joi, să atenţioneze TVR pentru prezentarea dezechilibrată a proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană. Pentru prezentarea favorabilă sau defavorabilă a proiectului, CNA a mai somat Radio România Actualităţi şi The Money Channel şi a atenţionat Realitatea TV şi B1 TV (AICI un material complet despre sancţiunile date de CNA).


Renate Roca-Rozenberg / FOTO: adevarul.ro

Ca să vedeţi că nu există coincidenţe, Adrian Rozenberg este soţul Renatei Roca-Rozenberg, cea care conduce agenţia specializată în servicii de relaţii publice PR & More. Iar această agenţie este principala colaboratoare a RMGC la Cluj, aşa cum se poate vedea şi în portofoliul publicat pe site-ul prandmore.ro. Din păcate, nu am să vă dau cifre, dar ştiu că RMGC reprezintă principala sursă de venit a agenţiei clujene.



O fi totuşi o coincidenţă? Prefer să nu trag o concluzie şi vă invit pe Dvs. să o faceţi, poate chiar la comentariile acestui articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu