marți, 11 octombrie 2011

România - codaşa Europei la Internet

România este codaşă la toate capitolele în ce priveşte Agenda Digitală a Comisiei Europene, care prevede, printre obiective, ca măcar jumătate dintre gospodăriile din Uniunea Europeană să fie conectate la reţele broadband până în 2020.



Trimisul Comisiei Europene are însă cuvinte de îmbărbătare.

"Interesul pentru Internet este destul de dezvoltat în România, în special pe mobil. Se sare peste o generaţie, cei care nu au avut acces la Internet până acum pe calculator, în special cei din mediul rural, se pot conecta acum prin telefonul mobil", a declarat la Cluj Irena Riviere Orsipov, responsabil în Direcţia Generală Societatea Informaţiei şi Media din cadrul Comisiei Europene, citată de ziuadecj.ro.

Ceea ce spune Comisia Europeană noi simţeam în trafic. Într-o ţară cu 22 de milioane de oameni, traficul înregistrat de principalele site-uri este prea mic. Spre exemplu, gsp.ro are undeva la peste două milioane de vizitatori unici într-o lună, în timp ce gazzetta.it, dintr-o ţară cu o populaţie aproape triplă cât a României, are în mdie 41 de milioane, aică de vreo 20 de ori mai mulţi unici.

 Îmi amintesc că Valerian Vreme, ministrul Telecomunicaţiilor, spunea de curând că până în 2014 vor avea acces la Internet 95% dintre români.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu