marți, 6 decembrie 2011

Start la ediţia a şasea a concursului de fotografie sportivă „Ioan Lespuc”

 Începând de miercuri, 7 decembrie, porneşte o nouă ediţie a concursului de fotografie sportivă „Ioan Lespuc”.

Competiţia care se adresează fotoreporterilor clujeni care au realizat lucrări în domeniul sportiv se află anul acesta la cea de-a şasea ediţie. În 2010, concursul a fost câştigat de freelancerul Melinda Nagy, cu o fotografie realizată pe stadionul „Unirea” din Alba Iulia.

Fotografia câştigătoare în 2010, realizată de Melinda NagyFotoreporterii clujeni pot trimite cel mult cinci fotografii de persoană spre jurizare, la adresa concursfoto06@gmail.com, în perioada 7-15 decembrie 2011. Cea mai reuşită fotografie va fi recompensată în cadrul evenimentului dedicat premierii celor mai buni sportivi clujeni ai anului 2011.

Membrii juriului sunt reprezentanţi ai lumii academice şi jurnalişti: Dorel Găină şi Eugen Moritz, profesori de artă fotografică la Universitatea de Artă şi Design, Rareş Beuran, asistent universitar la Catedra de Jurnalistică a UBB, directorul UBB TV, şi Ovidiu Blag, jurnalist sportiv. De asemenea, fotografiile vor fi publicae pe Facebook şi va fi luat în considerare inclusiv un top realizat pe baza numărului de like-uri strânse de lucrări pe populara reţea de social-media.

Ioan Lespuc, cel care dă numele concursului, este un fost fotoreporter clujean. A lucrat între 1970 şi 1999 la mai multe publicaţii locale şi naţionale, printre care Făclia, Sportul, Mesagerul Transilvan, Transilvania Sport sau Ziarul de Cluj. Lespuc s-a stins din viaţă în 2005.

NOTĂ Concursul se adresează fotoreporterilor clujeni, profesionişti sau amatori. Fotografiile trebuie obligatoriu să fie realizate în 2011 şi să aibă ca subiect evenimente sportive. Juriul va aprecia atât partea artistică a lucrării, cât şi importanţa evenimentului surprins. Fotografiile nu vor fi publicate decât în contextul acestui concurs.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu