joi, 18 noiembrie 2010

Concursul de fotografie sportivă "Ioan Lespuc" 2010 are şi o componentă online

Astăzi am dat startul unei noi ediţii, a cincea, a concursului de fotografie sportivă "Ioan Lespuc". Pentru prima dată, întrecerea are şi o componentă online: unul dintre membrii juriului va fi publicul, care va putea vota cea mai bună fotografie pe acest blog.


Această fotografie este câştigătoarea ediţiei de anul trecut a concursului. Ea a fost realizată de Dan Tăuţan, de la Prosport


Fotografiile înscrise în concurs vor fi analizate de un juriu format din cinci specialişti, profesori de specialitate de la Univ. de Arta şi Design, preum şi jurnalişti cunoscuţi. Anul acesta, în premieră, unul dintre membrii juriului va fi publicul pasionat de fotografie, care va putea vota cel mai bun instantaneu al anului pe lespuc.blogspot.com.

Cea mai reuşită fotografie va fi premiată în cadrul Galei sportului clujean, organizată de Direcţia de Sport a judeţului, în 3 decembrie. De asemenea, cele mai reuşite instantanee vor face obiectul unei noi expoziţii în sport barul Tipex, din incinta Sălii Sporturilor.

Eşti interesat să participi?
Dacă eşti fotoreporter clujean, amator sau profesionist, acest concurs ţi se adresează! Trimite cel mult cinci fotografii cu profil sportiv, în format digital, la adresa ioan.lespuc@gmail.com, până duminică, 28 noiembrie 2010, ora 23.59. Mai departe ne ocupăm noi.

Atenţie! Drepturile de copyright ale fotografiilor rămân ale autorilor. Orice fotografie trimisă poate apărea în media numai în contextul acestui concurs.

Cine face parte din juriu?
  • Lector univ. dr. Eugen Moritz, secţia Foto a Universităţii de Artă şi Design (UAD)
  • Lector univ. dr. Eugen Savinescu, secţia Foto-Video-Procesare computerizată a imaginii a UAD
  • Adrian M. Popa, jurnalist, preşedintele Asociaţiei Profesioniştilor din Presă Cluj
  • Raul Chiş, jurnalist, realizator al emisiunii „Clujul în realitate”, la Realitatea TV
  • Dumneavoastră, cei care doriţi să votaţi cea mai reuşită fotografie pe lespuc.blogspot.com, între 29 noiembrie, ora 12.00, şi 1 decembrie, ora 23.59

Cine a fost Ioan Lespuc?



Ioan Lespuc a fost un fotoreporter clujean care a realizat mii de fotografii de sport, dar nu numai, pentru publicaţii precum Făclia, Gazeta Sporturilor, Mesagerul Transilvan, Transilvania Sport sau Ziarul de Cluj, între anii 1974 şi 2000. A trecut în nefiinţă în iunie 2005, la vârsta de 68 de ani.

Partenerii concursului de fotografie sportivă “Ioan Lespuc” sunt Tipex, Ancada, ziuadecj.ro şi buzznews.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu