joi, 28 octombrie 2010

Facelift CityNews

CityNews s-a înnoit miercuri, la împlinirea a trei ani. Merită felicitaţi nu neapărat pentru vârstă, ci pentru că au optat pentru online într-o perioadă când nimeni nu înţelegea cu ce se mănâncă.

Prima concluzie este pozitivă: mai multe ştiri în primul ecran, eliminarea din titluri a acelor introduceri supărătoare, cu majuscule, tip DIN ORAS, EVENIMENT etc. Site-ul are, de asemenea, mai multă culoare, e mai vesel. Îi felicit pe colegi pentru că au scos playerul video, care nu îşi justifica locul (prin conţinut) şi dimensiunea în versiunea anterioară. Meniul a rămas undeva suspendat deasupra headerului şi probabil că un heatmap ne-ar lămuri clar care este motivul: sunt sigur că foarte puţini utilizatori folosesc acea bară de meniu (bine, aruncarea barei atât de sus nici nu îi încurajează pe useri să o folosească).



Per ansamblu, CityNews a făcut o schimbare în bine la nivel de design, dar nu vorbim despre modificări majore, ci mai degrabă de un facelift. Firesc, pe timp de criză, având în vedere costurile unei schimbări radicale. Regret că nu au ajuns la concluzia să mărească puţin mainul şi că rămân fideli fotografiilor "pe înalt" la articole, în condiţiile în care tot mai multe site-uri din străinătate folosesc dimensiunea 16:9.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu