miercuri, 26 octombrie 2011

Florin Costea, acest Dorel

Florin Costea este unul dintre jucătorii talentaţi ai Ligii I. Trebuie să fii răutăcios să conteşti acest lucru. Înzestrat de natură cu gleznă fină, fratele mai mare al familiei Costea a fost văduvit de altele. Aşa e, nu poţi să le ai pe toate! Băiatul are minte puţină şi o demonstrează cu fiecare ocazie. Tricoul cu girafele încălecate putea fi doar o scăpare, că, deh!, e fotbalist, nu creator de modă. Pe teren, însă, idioţeniile pe care le face Costea sunt impardonabile. Momentele penibile în care îi ia mingea lui Rusescu şi lui Tatu nu pot fi puse doar pe seama aroganţei. Oare de ce nu îl cheamă Dorel?

Este încetăţenită prejudecata că jucătorii de fotbal nu sunt din cale afară de inteligenţi. Există însă destule excepţii, oameni care după încheierea carierei au devenit medici sau avocaţi. Nu e obligatoriu să baţi mingea fugind de la şcoală. Nu e obligatoriu, dar nici uşor nu este, iar în firea noastră e să alegem mai mereu calea cea mai simplă. Ca o paranteză, gândiţi-vă ce s-a ales de cei care au renunţat la şcoală pentru o iluzorie carieră de fotbalist şi vă veţi da seama că Florin Costea este de fapt un norocos.

Am scris în cuvinte multe un lucru simplu: Costea este un neghiob dovedit. Atunci când o pasă cu călcâiul nu îţi iese, nu ai decât să exersezi până reuşeşti; până şi aroganţa poate fi “dresată”. Cu creierul e mai greu. Evident, Florin Costea va fi ultimul care să accepte acest adevăr. Dacă totuşi va pricepe, se va chema că stelistul va fi devenit o secundă mai deştept.

Acest text a a apărut şi pe sportVOX.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu