luni, 3 decembrie 2012

Concursul foto "Ioan Lespuc" - începe o nouă ediţie

 Începând de marţi, 4 decembrie, porneşte o nouă ediţie a concursului de fotografie sportivă „Ioan Lespuc”. Competiţia care se adresează fotoreporterilor clujeni care au realizat lucrări în domeniul sportiv se află anul acesta la cea de-a şaptea ediţie. 

Fotoreporterii clujeni pot trimite cel mult cinci fotografii de persoană spre jurizare, la adresa concursfoto2012@gmail.com, în perioada 4-12 decembrie 2012. Cea mai reuşită fotografie va fi recompensată în cadrul galei de premiere a celor mai buni sportivi clujeni ai anului 2012, care va avea loc cel mai probabil în 18 decembrie.

Juriul este format din patru persoane, jurnalişti sportivi şi reprezentanţi ai mediului academic, specialişti în sport, media şi imagine. Al cincilea "membru" al juriului va fi pagina de Facebook "Concurs Foto Ioan Lespuc", unde fotografiile vor fi publicate în 13 decembrie şi vor putea primi like-uri până în 16 decembrie.
Anul trecut, două fotografii s-au aflat la egalitate pe primul loc. Acestea au fost realizate de Ioana Tohat şi Sandor Manases.

Ioan Lespuc, cel care dă numele concursului, este un fost fotoreporter clujean. A lucrat între 1970 şi 1999 la mai multe publicaţii locale şi naţionale, printre care Făclia, Sportul, Mesagerul Transilvan, Transilvania Sport sau Ziarul de Cluj. S-a stins din viaţă în 2005.

NOTĂ Concursul se adresează fotoreporterilor clujeni, profesionişti sau amatori. Fotografiile trebuie obligatoriu să fie realizate în 2012 şi să aibă ca subiect evenimente sportive. Juriul va aprecia atât partea artistică a lucrării, cât şi importanţa evenimentului surprins. Fotografiile nu vor fi publicate decât în contextul acestui concurs.

PS Premierea sportivilor a fost programata pentru 14 decembrie, asa incat votarea pe Facebook va dura din pacate o singura zi, 13 decembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu