joi, 3 februarie 2011

De ce nu a rămas Băsescu la înmormântarea lui Bartolomeu

"Preşedintele Traian Băsescu şi Patriarhul Daniel au ajuns la Cluj-Napoca, cei doi preferând să călătorească la bordul a două aeronave separate. [...] Băsescu s-a îndreptat către aeroport. A spus "Dumnezeu să îl odihnească", dar nu a dat nicio declaraţie", scrie ziuadecj.ro

Poate vă întrebaţi de ce nu a rămas preşedintele la slujba de înmormântare de joi a mitropolitului Bartolomeu. El, care adora mulţimile, care ştia ca nimeni altul să devină actor principal, chiar şi într-o piesă în care nu primea vreun rol. Înmormântarea lui Bartolomeu ar fi fost, acum şase ani, acum doi ani, o scenă perfectă. Consilierii vor spune probabil că l-au chemat problemele ţării, dar nu vor băga mâna în foc.

Băsescu a aprins o lumânare la catafalcul mitropolitului. FOTO: Eugen Olariu

Adevărul este că Băsescu s-a săturat de băi de mulţime. Nu-i mai plac, nu-i mai pică bine la stomac. După huiduielile de la Iaşi şi după fluierăturilede la Focşani, de 24 ianuarie, şeful statului a înţeles că popularitatea s-a dus. Că e mai bine să nu îşi facă singur cumpărăturile la hypermarket, că e mai sănătos să lase un SPP-ist să îi conducă maşina, că e indicat să se arate cât mai rar în public. 


Românii formează un popor cald, dar de acum îi vor face duşuri reci lui Traian Băsescu. Noi o ştiam demult, acum a aflat-o şi el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu