vineri, 21 decembrie 2012

Un interviu groaznic al lui Uioreanu. Lobby pentru specialisti

Va invit sa priviti acest interviu acordat de Horea Uioreanu dupa ce fiul sau a fost retinut pentru trafic de droguri. Cum vi se pare? Eu, sincer, il gasesc groaznic.


Am toata simpatia pentru presedintele Consiliului Judetean acum, cand trece printr-un moment neplacut al vietii sale, si nu vreau sa pun sare pe rana. Este insa un lucru din care Uioreanu ar trebui sa traga invataminte, un moment care ar trebui sa-l convinga sa-si angajeze specialisti si sa asculte de ei.

Un specialist in comunicare bun ar fi stiut sa il invete sa obtina chiar un avantaj din aceasta situatie. Ar fi organizat special o conferinta de presa, in care jurnalistii ar fi gasit un tata indurerat, plin de remuscari, cu o lacrima in coltul ochilor, dar un tata demn, curajos, gata sa isi sprijine fiul neconditionat. Declaratia ar fi inceput cu "acum vin de la DIICOT, mi-am anulat orice alta actiune a zilei".

Ce s-a intamplat in schimb? Un interviu "furat" la o actiune despre cu totul altceva si o declaratie nefericita:
1. Omul zicea ca nu stie ce i s-a imtamplat fiului sau
2. "Mi-ar parea rau să fie adevarate acuzele" este parca o vorba aruncata despre vanzatorul de ziare din coltul strazii, care s-a despartit de concubina
3. "Este un copil din prima casatorie". Fara cuvinte.

Prin filme, astfel de situatii sunt cantarite pe toate fetele de specialistii omului care iese in fata camerelor TV, iar mesajul este totdeauna cel corect. Acum este evident ca nu a fost. Un semnal de alarma pentru domnul Uioreanu, daca ii pasa de ce crede si spune lumea. Iar distanta de la "groaznic" la "corect" este, ca sa imi duc lobby-ul pana la capat, foarte scurta: un specialist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu