joi, 13 decembrie 2012

Premiul "Ioan Lespuc" merge la un freelancer. Vezi fotografia castigatoare

O imagine surprinsa de freelancerul Claudiu Guraliuc a castigat premiul pentru fotografie sportiva "Ioan Lespuc". Fotografia a fost realizata la un meci de volei feminin dintre "U" Cluj si Unic Piatra Neamt.

"Mi-a atras atentia cum se incurajau jucatoarele  si am pandit. Nici nu stiti cat inseamna pentru mine acest premiu. Sper sa ma ajute in cariera", a explicat Claudiu Guraliuc.
FOTO: Claudiu Guraliuc, freelancer
Pe locurile al doilea si al treilea s-au aflat, la egalitate, instantanee surprinse de Ioana Tohat si Silviu Cristea. Imaginea Ioanei Tohat surprinde un moment indelung comentat, de la derby-ul "U" - CFR din primavara anului 2012. In cadru sunt portarul Bornescu si capitanul lui CFR, Cadu. Instantaneul lui Silviu Cristea este de la meciul de Cupa Davis Romania - Finlanda, disputat la Cluj si castigat dramatic de jucatorii nostri. In fotografie este antrenorul nejucator Ciprian Porumb.
FOTO: Ioana Tohat, ZIUA de CLUJ
FOTO: Silviu Cristea, CS "U" Cluj
Castigatorul va fi premiat vineri, 14 decembrie, la ora 12, la Consiliul Judetean, in cadrul festivitatii de premiere a celor mai valorosi sportivi ai judetului.

22 de pasionati de fotografie sportiva au inscris 90 de lucrari in concurs. Acestia sunt Dana Nemes, Stefania Duica, Nagy Melinda, Ioana Tohat, Otilia Muresan, Lucian Cuibus, Alex Prunean, Gabor Istvan-Gabor, Claudiu Guraliuc, Calin Ilea, Dan Tautan, Mihai Medan, Traian Nechita, Daniel Rus, Lucian Bogdan, Tiberiu Matei, Silviu Cristea, Szilagyi Palko-Pal, Manases Sandor, Marius Ioan Groza, Cristian Valentin Cosma si Flaviu Tomescu.
Fotografiile au fost publicate pe Facebook AICI, unde au putut fi votate pe parcursul zilei de joi. Facebook a fost cel de cincilea "membru" al juriului. Ceilalti patru au fost comentatorul finalelor Euro 2012 şi Champions League 2012 Emil Hossu Longin, de la TVR, Rareş Beuran, asistent universitar la Catedra de Jurnalistica a UBB, director al UBB TV, Ciprian Aron, un cunoscut realizator de talk-show-uri, moderatorul emisiunii Clujul în Realitate, de la Realitatea TV Cluj, şi blogger, respectiv Tiberiu Fărcaş, de asemenea blogger, jurnalist de aproape 20 de ani, redactor la site-ul ştiridesport.ro, autorul volumul „Colosul cu picioare de hârtie - o istorie subiectivă şi ilustrată a presei scrise clujene”. 

Ioan Lespuc, cel care dă numele concursului, este un fost fotoreporter clujean. A lucrat între 1970 şi 1999 la mai multe publicaţii locale şi naţionale, printre care Făclia, Sportul, Mesagerul Transilvan, Transilvania Sport sau Ziarul de Cluj. S-a stins din viaţă în 2005.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu